Beroepsvereniging van ondernemingen in transport en logistiek

Welkom op de website van Transport en Logistiek Vlaanderen.
De beroepsvereniging vertegenwoordigt meer dan 1.500 ondernemingen in transport en logistiek, zowel zelfstandigen, familiale KMO's als grote ondernemingen. U vindt hier informatie over o.a. de dienstverlening en het opleidingsaanbod.
Leden hebben via hun eigen login toegang tot het afgeschermde Extranet, voor alle informatie die nodig is voor hun onderneming.

4582254566

Velen onder u vroegen in de afgelopen 13 maanden al een subsidie aan het Vlaams gewest. Sinds 20 november 2017 worden die tegemoetkomingen gegeven aan transporteurs, tot een bedrag van 3000 euro per voertuig. Voorwaarde is dat iemand op zijn vrachtwagen een optie neemt die niet wettelijk verplicht is, en de ecologie of de veiligheid ten goede komt. Voor TLV was dit bedrag van tussenkomst niet hoog genoeg. Wij hebben steeds gevraagd dat er tot 5.000 euro per vrachtwagen zou worden toegekend.

Lees verder »

2017774628

De Belgische transportsector doet hard zijn best om te vergroenen. De schoonste euro 6-motoren vervangen steeds meer de op een na milieuvriendelijkste euro 5-norm. Sinds de invoering van de kilometerheffing leggen de euro 6-vrachtwagens dubbel zoveel kilometers af op de Belgische tolwegen. Tegelijk groeit de sector en het totale aantal kilometers dat door Belgische vrachtwagens wordt afgelegd.

oneirologist

17/10/18 - TLV wil steun van politiek voor sector (memorandum)

Transport & Logistiek Vlaanderen stelt vandaag haar eisen voor aan de beleidsmakers met het oog op de verkiezingen van 26 mei 2019. In haar memorandum, 'Route naar een groen, vlot en evenwichtig wegtransport', legt TLV de focus op het economische belang van de transport- en logistieke sector. Zes pijlers groeperen de prioritaire maatregelen die volgens TLV nodig zijn om te kunnen streven naar een groen, vlot en evenwichtig wegtransport.

Lees verder »

11/10/18 - Indexering tarieven Wallonië

Viapass heeft de nieuwe tarieven bekendgemaakt die vanaf 1 januari 2019 in Wallonië zullen gelden. Vlaanderen en Brussel indexeren de tarieven pas op 1 juli 2019 op basis van de evolutie van de consumptieprijsindex van de maand mei 2019.

Lees verder »